Medical Taping – Fysiotherapie Mijnsherenlaan/ Portland/ Zuidplein – Rotterdam
Header afbeelding

Wie zijn wij?

Welkom bij Fysiotherapiepraktijken Mijnsherenlaan / Portland / Zuidplein. U kunt bij ons terecht voor onder meer: Bekkenfysiotherapie, Manuele therapie, Kinderfysiotherapie, Oedeemtherapie, Handfysiotherapie, Dry needling, Paramedische trainingstherapie.

Medical Taping

Medical Taping is een tapemethode, die door een speciale manier van aanbrengen ervoor zorgt dat de huid lokaal gelift wordt. Hierdoor wordt onmiddellijk de druk onderhuids verminderd in het blessuregebied, waardoor de bloedsomloop en de lymfestroom zich (lokaal) kunnen herstellen. Als gevolg hiervan neemt de druk op de pijnreceptoren af en de pijn vermindert of verdwijnt daardoor zelfs helemaal.

Medical Taping ondersteunt cq. activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken. Omdat de tape meerdere dagen kan blijven zitten, ook tijdens douchen, ontstaat een langdurig positief effect op het herstel.

Het indicatiegebied is zeer uitgebreid:

  • (na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie en kuitklachten;
  • verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen;
  • houdingscorrectie;
  • overbelastingsklachten, zoals muis-, tennis- of golfarm;
  • bestrijding van (spannings) hoofdpijn.